borgholm-756427_1920
Destinationer Nyheter Reser

Reseguide Borgholm

 

Planerar du din sommarsemester och inte riktigt kan bestämma dig vart du ska åka i år? Varför inte åka till Sveriges alldeles egen paradisö Öland och besöka den otroligt vackra och surrande staden Borgholm.

Till Öland kan du ta dig med bil, buss eller om du har din egen båt så finns det många vackert belägna gästhamnar på ön, men den mest kända är kanske ändå i Borgholm.

Borgholm är en gammal stad som först var nämnt i ett dokument från 1268, men Borgholm slott uppskattas vara byggt tidigare än så. Slottsruinen finns kvar än idag och är en av regionens största turistmål. Slottet har många aktiviteter för barn och man har även hållit en mängd musikkonserer i ruinen genom åren.

Du har enormt vackra ständer runt Borgholm och det är kanske därför många väljer att åka hit på sommaren. När det gäller boende så kan man så klart campa, hyra privat stuga eller semesterlägenhet. Det finns även bra hotell, vandrarhem och B&B. Kommer du med husbil så finns det 45 ställplatser just i Borgholm, men många fler runt om på Öland.

Borgholm har många bra kafeer och restauranger, många med underbart läge vid vattnet. Restaurangen på Hotell Borgholm fick sin första Michelin-stjärna 2016, så maten här är något utöver det vanliga. Det finns även mycket bra uteliv i Borgholm. Många av restaurangerna och pubbarna erbjuder även kvällsunderhållning med jazz, pop, rock eller trubadur. Det är till Stand Hotell man ska gå för After Sun och live-konsterter och sedan dans natten lång i nattklubben. Klubbgolvet är öppet fem dagar i veckan.

Borgholm är verkligen en riktig sommarstad som lever upp efter den långa, hårda vintern på ön och om du aldrig har spenderat din sommar i Borgholm så är det hög tid att göra det. Härliga stränder, vacker natur, historia, god mat och musik. Borgholm är verkligen sommar, så se till att njut. Sommaren är kort!

One Response

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *