Destinationer

Höjdpunkter från min senaste resa till Stockholm

Jag var nyligen på konferens i Stockholm med mitt jobb och bestämde mig för att stanna över helgen och spendera lite tid för mig själv i vår huvudstad. Att ta en weekend för sig själv är verkligen något alla borde försöka hinna med ibland, även om det bara är till grannstaden! Det vackra vädret vi har haft på sistone förgyllde verkligen tillvaron också, och att befinna sig mitt i Sveriges största stad och samtidigt befinna sig mitt ibland fågelkvitter och knoppande blommor var en härlig känsla!

Även om jag personligen inte skulle vilja bo mitt i Stockholm så är det en otroligt vacker stad att besöka på våren och sommaren. Det är också roligt att leka turist i sin egen närmiljö. Jag spenderade helgen på samma sätt som jag skulle spendera den i en stad utomlands, jag passade på att äta god mat, jag besökte museum och ägnade en eftermiddag åt att shoppa. En otroligt bra spenderad helg om jag får säga det själv!

Några delar av min helg sticker ut särskilt mycket. Jag var till exempel väldigt nöjd med hotellet jag bodde på! Det var ett typiskt konferenshotell mitt i stan, enbart bokat av andra affärsmänniskor och därför väldigt lugnt. Trots att det låg så centralt som det gjorde var det väldigt tyst tack var otroligt bra fönster  ! Jag blev väldigt positivt överraskad över att jag kunde sova så ostört och vakna så utvilad fastän jag var så nära allt viktigt. Det finns inget värre än att planera en trevlig vistelse för att få den förstörd av för dålig sömn!

Trots att jag uppriktigt tycker om att passa på att vara lite mer kulturell och gå på museum och liknande när jag är iväg så kan jag aldrig låta bli att ägna åtminstone en eftermiddag åt att shoppa och se det lokala utbudet av affärer! Det finns något spännande i att vandra upp och ner för gator och bara gå in och kolla på allt. När jag är ledig på det här sättet har jag både tid och ork att verkligen uppskatta kläder också och jag lyckas alltid hitta riktiga fynd när jag är på semester! Stockholm erbjuder stora möjligheter till just shopping och jag skulle lätt ha kunnat ägna hela helgen åt det i stället för bara en eftermiddag!

Eftersom jag var bortrest i nästan en vecka hade jag inte tränat på ett tag och innan jag åkte hem kände jag att jag verkligen saknade det. Men i stället för att gå till något gym som ser likadant ut överallt passade jag på att gå och simma! Jag måste säga att det var bra länge sedan jag badade i ett riktigt badhus. Nu fick jag dessutom tillfälle att testa min nya bikini från House of Lingerie ! Att ge den ett testdopp gjorde att jag verkligen längtar efter sommaren nu!

Nu när våren börjar ta fart så känner jag verkligen att reslusten tar tag i mig igen. Jag kan knappt vänta efter sommar och semester så att jag kan ta och resa lite längre än till Stockholm nästa gång! Frågan är bara om jag kan få det lika bekvämt som jag hade den här veckan. Men jag längtar i alla fall efter att få ligga på en strand i mina nya badkläder och njuta av värmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *