Nyheter

Varför ett presentkort för resor är den perfekta gåvan

Presentkort framstår ibland som en enkel och kanske till och med lat gåva att ge. Man känner sig lite fånig när andra ger stora inslagna paket och man själv räcker över ett litet paket. Men en typ av presentkort som verkligen uppskattas och ger minnen för livet är presentkort för resor, hotell och upplevelser. Denna typ av presentkort fungerar utmärkt som gåva oavsett om det gäller en julklapp, födelsedagspresent, bröllopsgåva eller studentgåva.

Några av orsakerna till varför presentkort på resor är en så mångsidig gåva är:

  • Passar alla Ett presentkort på resor är givetvis en perfekt present till bröllopsparet som ska ut på smekmånad eller studenten som planerar en jordenruntresa innan universitetet men även för personer som inte är lika äventyrliga kan presentkortet vara en användbar gåva. Även den som inte uppskattar långresor kan njuta av en shoppinghelg i Köpenhamn eller en avkopplande spavistelse på ett hotell i närliggande natursköna omgivningar. Det finns alltid något man kan göra med presentkortet som passar mottagaren.
  • Lätta att handla Det finns sidor där man kan köpa presentkort som fungerar till en rad olika företag. Detta gör att samma presentkort kan användas till exakt vad mottagaren vill oavsett om det gäller en flygresa, hotellvistelse eller en hyrbil. Man kan lätta betala för presentkortet med sitt kort eller paypal och kan få kortet levererat som man önskar. Ofta väljer man att hoppa över ett fysiskt kort och ger istället presentkort elektroniskt via mail eller SMS.
  • Kan göras personliga En av orsakerna att många väljer bort presentkort är att man upplever dem som okreativa och opersonliga. Men det är bara fantasin som sätter gränser för hur personlig man kan göra sin gåva. Ge bort en ny mobiltelefon till studenten och det första som händer när denne slår på telefonen är att SMS.et med ditt presentkort dimper ned. Som bröllopsgåva kan du skapa ett eget kuvert och ge bort en vacker blomsterbukett tillsammans med presentkortet. Ge bort ett helt resekit i födelsedagspresent. Detta kan vara en ny ryggsäck som du packar med allt som behövs för resan: reseguide, necessär och ett presentkort. Kortet kan ges bort på ett minnesvärt sätt.

Detta gör att den som väljer ett presentkort på resor kan känna sig trygg i att gåvan blir både minnesvärd, okomplicerad och användbar. Resan i sig kan bli ett minne för livet för den du ger gåvan till. Långt efter de flesta andra gåvor har slutat användas kan minnen från resan du gav bort komma upp i konversationen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *