Nyheter

Så väljer du det bästa hotellet

Funderar du på att ta en kort semester i vinter, eller kanske till och med spendera resten av halvåret på varmare breddgrader? Tänk då på att välja det bästa hotellet för dig så att inte semestern förstörs av dålig miljö, hutlösa priser och taskiga lägen.

Ditt hotell kan hjälpa eller stjälpa din upplevelse. Därför ska vi nu gå igenom de viktigaste sakerna du bör ha i åtanke när du väljer hotell.

Kvaliteten på faciliteterna

Det första du ska tänka på är hotellets kvalitet. Du ska ju spendera flera dygn eller till och med veckor på ditt hotell, så nöj dig inte med sjaskiga budgethotell.

Viktiga saker att tänka på är bland annat kvaliteten på:

  • Badrum och toalett
  • Säng och andra möbler
  • Restaurang och bar

Vad gäller badrum och toalett ska det självklart vara hög kvalitet på städningen, så att du slipper damm och mögel. Dessutom är det smart att välja ett hotell vars våtutrymmen passar dina individuella behov – till exempel om du föredrar dusch eller jacuzzi, eller gärna vill ha tillgång till båda delarna.

Sängen är den absolut viktigaste möbeln i ditt hotellrum. Här kommer du ju att spendera åtskilliga timmar varje natt, så det gäller att sovmöbeln är bekväm och ergonomisk. Kontinentalsängar är ergonomiska och lite lyxigare alternativ till hårdare och billigare sängar – kontinentalsängar kan du hitta på de flesta hotell på tre eller fler stjärnor.

Om du inte har tänkt äta på lokala restauranger är det också viktigt att de matmöjligheter som erbjuds på ditt hotell är bra. Det gäller dels städning och lyxkänsla i själva restaurangen, men det är också bra att kolla om menyn passar din smak. Framförallt om du äter enligt en speciell diet eller är allergisk mot vanliga ingredienser som fisk och skaldjur.

Låga priser – men inte för låga

Priserna är givetvis viktiga. Du vill komma undan så billigt som möjligt utan att tumma på kvaliteten. Därför är det bra att i god tid innan avresa gå igenom flera hotell i det område du tänkt bo i.

Om du satsar på långtidsboende finns ofta speciella hotell för detta ändamål. Det är ofta ett bättre alternativ än vanliga hotell eftersom kostnaden per natt blir mycket lägre.

Satsa på ett bra läge

Sist men inte minst är läget av största vikt. Det ska vara nära till de sevärdheter eller stränder du har tänkt besöka. Samtidigt ökar ofta priset på hotellrummet ju närmare de kända turiststråken du kommer, så det gäller att välja hotell med stor omsorg.

Du kan spara in en hel del pengar genom att välja ett lite sämre läge, som istället har goda möjligheter till kollektivtrafik. Då slipper du bekosta taxiresor samtidigt som du kan skala bort hundralappar från hotellpriset.

Om du följer dessa tre tips innan du reser iväg kommer du förhoppningsvis att hitta ett bra och billigt hotell som passar just dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *