Nyheter

Lägenhetsbyte – En ny trend för Sverige

Allt eftersom Internet har blivit den viktigaste källan för information har sättet vi planerar våra resor på förändrats. Många resenärer vill komma bort från den traditionella semesterresan med paketresor, hotellvistelser och guidade turer. Istället söker man efter möjligheten att få uppleva hur det är att leva på en annan plats på jorden och utforska den på sina egna villkor. En växande ny trend inom resande är lägenhetsbyte. Internationellt uppskattas det att denna trend växer med ca 15-20% varje år.

 

Att bo i sin egen lägenhet, att handla lokal mat och sedan tillaga den på egen hand i ett komplett kök  är något som tilltalar allt fler resenärer som föredrar att resa långsamt.

 

För att få uppleva detta eller helt enkelt för att spara pengar söker många efter lägenhetsboende när de befinner sig på resande fot istället för opersonliga och dyra hotell. Tidigare var det svårt för resenärer att hitta lägenhetsboende på en främmande ort om man saknade kontakter men internet har skapat nya möjligheter för den som vill komma bort från sin vardag och testa ett nytt boende på främmande ort.

 

Många känner till den internationella sidan AirBnB där man kan hyra lägenheter och rum på kortidsbasis. Mindre känt inom Sveriges gränser är de många globala och lokala sidor för lägenhetsbyte som finns. Även i sverige finns det numera ett alternativ för detta. På den svenska sidan Bostadsportal kan man hitta bostäder inom tillgängliga för lägenhetsbyte inom Sveriges gränser.

 

Bostadsportal erbjuder lägenhetsbyte som är anpassat för den svenska bostadsmarknaden och ger den som funderar på att pröva på ett bostadsbyte under sin svenska semesterresa råd och tips. Det är till exempel ett måste att skaffa lov från sin bovärd eller bostadsförening innan man registrerar sin bostad på en sida för bostadsbyten.

 

Att byta bostad med en främmande person eller familjen kan nog kännas lite konstigt för den genomsnittlige svensken men för den som ska befinna sig lite längre på främmande ort, kan det vara ett billigt och spännande alternativ. Denna globala trend ser ut att i framtiden även växa sig allt mer populär inom sveriges gränser.

 

Funderar du på att pröva lägenhetsbyte, eller har du redan bytt lägenhet någon gång? Om inte varför? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *