Destinationer Nyheter

Malmö är Nordens mittpunkt

Malmö, Sveriges tredje största stad, är en mångkulturell portal till Europa. I själva verket är det ofta bara en kort bilresa till staden där du även hittar den ikoniska Öresundsbron som förbinder Sverige och Danmark. Stadens närhet till kontinenten återspeglas i sin mycket skiftande befolkning, och de många etniska restauranger utspridda runt staden är ett bevis på detta faktum. En uppgörelse har funnits här sedan 1300-talet, och Malmö, trots att de erbjuder en modern exteriör i världen, är en stad fylld av historia. Den har sitt ursprung i dess nuvarande form som en dansk uppgörelse och gavs till Sverige under fördrag av Roskilde år 1658.

Den magnifika Öresundsbron ligger en 15-minuters bilresa från Malmö centrum. Decennier av planeringen, och berömda över hela världen sedan öppningen i 1999, har bron fått ytterligare vanära som en central del av populär hit för dansk/svenska tv-dramat ”The Bridge”. De som är bekanta med serien kommer omedelbart att känna igen den magnifika struktur som nu länkar Sverige till Danmark, och i sin tur hela den europeiska kontinenten

Cirka 2,7 kilometer från Malmös centralstationen och lätt att nås med buss eller bil, ligger den mest omtalade byggnaden i södra Sverige. Det slående Turning Torso är 190 meter hög och kombinerar bostäder, kontor och konferensutrymmen. Skyskrapan är baserad på en skulptur av formgivare, konstnär, och arkitekten Santiago Calatrava, Twisting Torso, som presenterade i tävlingen broschyr för konstruktion och tillverkning av Öresundsbron. Att komma runt malmo kan du använda tjänsterna rent a bike in Malmö.

Möt Malmö lokalbefolkningen med en skiva svenska gästfrihet. Detta är din chans att blanda med svenskarna bakom kulisserna. Lokalbefolkningen dela sina hem och råda besökare hur man njuta av sevärdheterna, göra det mesta av shopping, erfarenhet äkta svenskt mat som det borde vara, och upptäcka dolda skatter Malmö och regionen har att erbjuda. Alla är välkomna, inklusive enskilda resenärer, familjer eller vänner med högst fem personer per grupp

Njut av en kopp kaffe, slappna av och titta på folk. Lilla Torg är en av Malmös mest trafikerade platser, oavsett årstid. Talrika terrasserade kaféer med utsikt över staden trängs torg bredvid varandra. Alla tjänar ett utbud av mat från traditionella svenska till sushi. Om liv och rörelse blir för mycket, Rosen restaurangen på Hotel Renaissance erbjuder stillsam fina middagar. Lilla Torget är känd också för sin pittoreska Köpmans eller Sprutmästarens hus med anor från den 16: e, 17: e, och 18-talen.

5 Historisk Malmöhus slott

En must-see för alla besökare, Malmöhus slott hus flera av Malmös stora museer inom sina historiska murar inklusive Malmö konstmuseum, stadsmuseet, Natural History Museum och Tropicarium.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *