Nyheter

Mykonos i Grekland: Det perfekta resmålet år 2016 för par!

Mykonos är en ö som tillhör Grekland, belägen i Egeiska havet och som ingår i ögruppen Kykladerna. Det har under året blivit ett väldigt populärt resmål för framför allt par. Detta beror på att det är ett ställe som är utformat för att passa turister som inte är särskilt intresserade av platsen i fråga utan enbart vill vara på en varm plats med långa sandstränder, värme och nära tillgång till vatten att bada i.Och du bör ge dig själv innan du går på semester från Coolkondom.se.

Ett annat perspektiv

Om man avskyr stränder och badplatser finns det så klart andra saker att göra på ön istället! Bland annat finns det berg som går att klättra upp på varifrån det är fin utsikt över hus och stränder. Där går det utmärkt att sitta och ha picknick tillsammans, alkoholisera sig och hånskratta åt alla badande personer nere vid stränderna.
Arkitekturen i landet är väldigt konstnärlig och påminner en del om funktionalismen. Vinklarna på husen är räta och färgerna är sammanlänkade med varandra med stilistisk finess. Det finns även olika kulturarv på ön som går att kolla på, bland annat stenar, byggnader, tempel, statyer och väderkvarnar.

Natur tips

Om kvällarna och nätterna när mörket lägger sig över världen lyses omgivningen upp av lampor från hus och gator. Om man vill komma bort lite från detta kan man återigen klättra upp på bergen och ta med en stjärnkikare och kolla på stjärnor istället. Stjärnbilderna ser annorlunda ut där jämfört med hur de i Sverige ser ut, vilket kan göra det svårt att navigera sig efter dem som olärd. Detta går så klart att lära sig!
I ytterligare försök att komma undan vattnet och stränderna och de andra turisterna kan man åka båt ut på havet och se sig om i de omkringliggande omgivningarna. Platser är aldrig så vackra som de är på nära håll eller långt ifrån. Så båten åker bort från turismens fulhet och ut till naturens finhet, där det går att njuta av sin semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *