Destinationer Nyheter Reser

Reseguide Gävle

Gävle är en stad med ett rikt utbud av kultur, sevärdigheter, shopping och nöjen.

Gävle är kanske allra mest känt för sin 13 meter höga Gävlebock som pryder Slottstorget i Gävle varje år från första advent. Tyvärr har det även blivit lite av en tradition att bränna ner bocken. Ibland lyckas det, ibland inte.

Gävle är en stad gjord för barnfamiljer. Detta syns så väl på teater som det nya stora leklandet Delfinen. Älgsafari, musikteater, badanläggning och skidåkning är andra aktiviteter som vänder sig till de minsta.  Även Furuviksparken är en park för hela familjen. Längs med vägen i parken träffar man på djur som schimpans eller känguru. Furuviksparken har även ett tivoli och en äventyrspool, så man kan lätt spendera en dag här.

Kulturmässigt så har Gävle en vacker teater som ligger i centrala Gävle. Det finns även ett konserthus där Gävle Symfoniorkester uppför nyskapande kompositioner och klassiska verk för den moderna publiken. Gävle har även en av världens finaste järnvägsmuseum med de äldsta, tyngsta, snabbaste och vackraste loken från 1850-talet till nutid.

Gävle City har cirka 150 butiker och runt 60 restauranger och cafeer. Det finns även köpcentrum i utkanten av city. På Söder i Gävle hittar man butiker, fik, restauranger och pubar. Ett tips är att promenera uppför Söderbacken om du vill hitta mysiga små butiker.

När det gäller boende i Gävle så kan du hyra en stuga i skärgården eller nära Furuviksparken. Det finns hotell som passar alla, vandrarhem och B&B, camping eller gästhamnar om du kommer med båt. Så härligt att lägga till med båten och njuta av riktigt god mat på någon av havskrogarna med utsökta menyer. Underbart!

En nyhet för i år är att Gävle anordnar den Nya Stadsfesten 3-6 augusti 2016. Detta kommer att bli en folkfest för hela familjen med marknad, mat, musik, underhållning och tivoli. Missa inte den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *