Destinationer Nyheter Reser

Reseguide Göteborg

Göteborg är staden som har något för alla. Spännande museum, shopping, massor av evenemang och så även helt fantastisk natur.

Göteborgs skärgård är verkligen något utöver det vanliga. Längs med kusten breder skärgården ut sig likt ett pärlband av öar. Alla hamnar, vikar, skär och den härliga befolkningen är en helt unik upplevelse. Dessutom finns det gott om aktiviteter så som sälsafari, fisketurer, matupplevelser och badutflykter är bara att nämna någa. Söker du något riktigt speciellt så har du hittat det.

Reser du med små barn så är Göteborg helt rätt att åka till. Göteborg är verkligen en barnens stad med Liseberg, som är Nordens största nöjespark, vetenskapscentrat Universeum, barnvänliga museer och Slottsskogen som har massor av möjligheter till utelek.

När det gäller konserter och evenemang så är Göteborgs lista nästan hur lång som helst. Teater, fotboll, mässor, utställningar och så vidare och så vidare. Det man får göra att att gå in och titta på vad som händer just de dagarna du kommer att besöka staden. Garanerat hittar du något roligt som händer just då.

När du blir hungrig så kommer du att upptäcka att Göteborg har riktiga stjärnkrogar och trendiga barer. Eftersom Göteborg har ett utmärkt läge på västkusten så är staden ett riktigt paradis för dig om du tycker om fisk och skaldjur. Hela sju restauranger i Göteborg har fått en stjärna i Gudie Michelin, så lyxa gärna till det på någon av dessa. Bered dig på ett riktigt matäventyr!

Nöjes- och nattlivet består av hippa nattklubbar i symbios med immiga pubar och moderna barer. Söker du nattklubbar med flera våningar av dansgolv och barer så är det Avenyn du ska bege dig till. Vill du ha en lugnare miljö så finns det bra ställen på Vasagatan, Magasinsgatan, Linnegatan eller Andra Långgatan. Det finns även ett bra utbud av livemusik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *