Destinationer Nyheter Reser

Reseguide Kalmar

Kalmar utsågs till Årets Sommarstad 2016 för andra året i rad, så staden måste då verkliten ha något alldeles speciellt. Det är Reseguiden.se som varje år står för denna omröstning som utser Årets Sommarstad i Sverige. Vad har då Kalmar som lockar så många?

Kalmar är en hamnstad med historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Kalmar slotts äldsta del restes redan på 1100-talet, men man tror att Kalmar belv en planmässigt anlagd stad på 12-talet. På 15-talet kom Gustav Vasa och slottet byggdes om till ett renässansslott. Under Kalmarkriget 1611-13 förstördes en stor del av dåvarande Kalmar och stadskärnan flyttades staxt därefter till Kvarnholmen. Omkring år 1700 stod Kalmar domkyrka färdigbyggd.

Om du älskar historia så är Kalmar helt fantastiskt och det finns en mängd saker att se, men Kalmar har verkligen något för alla smaker. Du hittar alla typer av aktiviteter för både stora och små och oavsett budget. Det finns härliga badplatser, utställningar, teater och så klart historiska sevärdigheter. Det finns även riktigt bra gratisevenemang i Kalmar varje sommar. Till exempel så kan man lyssna på uppträdande varje tisdag och torsdag på Musik på Larmtorget. Under tre dagar i Augusti anordnas även Kalmar Stadsfest där man bjuds på musik och roliga aktiviteter runt om i staden. Även idrottsevenemang duggar tätt i Kalmar, bland annat Ironmantävlingen och att inte förglömma, Kalmar FF.

En del av Kalmars restauranger ligger just runt Larmtorget och det betyder att du kan få dig en matbit medan du lyssnar på live-musik. Detta är riktig sommar. Det finns annars en mängd bra restauranger att välja emellan, så det beror helt på vad du är sugen på.

Du kan ta dig till Kalmar med flyg, båt, tåg, buss eller bil. Vad gäller boende så finns det en uppsjö att välja emellan; allt ifrån hotell, vanrarhem, B&B, Camping, privata stugor och lägenheter eller ställplatser för husbilar.

Kalmar är en otrolig sommarstad och väl värt ett besök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *