Nyheter

Vad du kommer att hitta i varje svenskt hem

Även om det går att presentera otaliga skandinaviska interiörer, vill vi bara nämna vad kan traditionellt kan hitta i ett svenskt hem och en guide som hjälper dig återskapa skandinavisk stil i ditt eget hem. Nedan kommer du hitta tips och idéer som gör det lättare för dig att hitta precis det som rimmar svenskt.

Vi har tagit det mest populära och vanligast förekomna i ett svenskt hem och satt ihop en topp 10 lista för att skapa skandinavisk inredning. Och det finns inte bara en skandinavisk stil utan flera. ”Ju mer dekorativa och traditionella gustaviansk design är lika mycket svenska som den skalade tillbaka mitten av århundradet design.

 Skandinaviskt designat ljust golv och fina trästolar

 Golv

Heltäckningsmattor tog aldrig fart i Sverige och alla verkliga skandinaviska interiörer kommer att ha en trä, företrädesvis ljus, golv i alla rum utom badrum.

 Tona ner på tillbehör

Alla skandinaviska skulle ryser vid åsynen av en engelsk viktoriansk interiör med små lådor, och samlingar av små lådor. Det blir för mycket! En simpel variant av lamellgardiner som stilrent täcker fönster i rummet är något som svenskarna har tagit till många gånger. Ofta är även färgkombinationerna riktigt genomtänkta.

 Färger

Vita väggar och svala grå och blå textilier ger definitivt utanför den högra atmosfären i en skandinavisk inredning men det finns mer färgstarka textilier från artister som Marimekko i 60-talet pop ven och mycket mer dekorativa Josef Frank från 40-talet. Både mycket olika, både mycket skandinaviska.

Skandinavisk träfasad

 Material

Trä och inte vara rädd för att visa det. Införliva beklädnad på väggarna och även tak för att lägga textur och värme. Använd en grå olja att ta den gula bort från träslag som furu eller ek.

 Form

Rena linjer från arkitektur till möbler.

 Funktion

En verkligt skandinavisk är mycket dräglig i sin funktion och det mesta ska verkligen fylla något mer än att bara vara design.

 Möbler

Det finns sådan otrolig bitar från flera tillverkare. Från mitten av århundradet perioden designers som Hans Wegner, Alvar Aalto och Arne Jacobsen sticker ut och deras bitar är lika vackra idag som de var när de var avsedda.

 Sätt en eldstad i hörnet

Skandinaviska vintrar är mycket hårdare än i tex Storbritannien och de flesta lägenheter och hus har en ursprunglig eld i vardagsrummet. Till skillnad från brittiska eldstäder som vanligtvis i fokus för en stor rum, dessa är ofta mycket enkla kolumner (många original från 19th century är vackert kaklade) och ligger i hörnet av rummet.

 Det ska vara miljövänligt

Svenskarna har varit mycket snabb att lägga till miljövänliga aspekter till sina hus. Triple-glas, ordentlig isolering för väggar och tak, bergvärmepumpar … alla dessa är ganska standard vid svenska nybyggnation.

  Lägg till en utanför rum

Svenskarna älskar vanligtvis en förbindelse med utomhus, så att du hittar en balkong eller terrass även i de minsta lägenheterna. Dessa är vanligen dekorerad och används för grillning (svenskar rival Australien och Sydafrika i bbq stakes) och underhållande utomhus under sena ljusa nätterna på sommaren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *