Destinationer Nyheter Reser

Hur man tar sig genom flygplatsen utan besvär

Det är härligt att resa till olika länder och orter, men ibland kan det kännas jobbigt att ta sig igenom flygplatsen och verkligen komma iväg. Vad kan man då göra själv för att det ska flyta så smidigt som möjligt? Vad ska man tänka på och vilka regler finns det?

Till att börja med kan det vara bra att väga bagaget redan hemma. Annars kan det lätt bli problem om väskan väger för mycket. En del flygbolag är mycket stränga och tar ut höga avgifter för all övervikt. Det är klart att man kan börja packa om och ta ut saker vid incheckningen, men det blir lätt stressigt och fungerar inte alltid.

Men även handbagaget har sina restriktioner, både när det kommer till vilka föremål som är tillåtna på planet samt storlek och vikt på väskan. Det allra bästa är att läsa noga på flygbolagets hemsida och se vad de har för regler. Ofta finns det en modell på flygplatsen där man kan se om väskan passar in, annars kan det hända att man stoppas i säkerhetskontrollen eller så sent som vid gaten. Då kan det bli ganska dyrt om man tvingas skicka handbagaget separat, förutom det faktum att ömtåliga eller personliga saker hamnar i riskzonen.

En del länder har sina speciella restriktioner men bland de vanligare föremålen som är förbjudna ombord planen, och som man kommer att stoppas för i säkerhetskontrollen, är vapen och ammunition, brandfarliga färg- och limprodukter, rakblad och annat som kan skada passagerare eller användas som vapen. Däremot så kan man ta med sig vattenbaserade färgprodukter, cigarettändare och e-cigaretter, stickor och synålar.

Säkerhetskontrollen med sina röntgenmaskiner letar efter dessa produkter och föremål  i handbagaget, och kom ihåg, om du har köpt produkten från LustBird.se, bara ta dem som du får.För att spara tid och besvär ska man alltså se till att checka in dylika föremål och bara ta med sig det som är tillåtet. I samband med att handbagaget går genom säkerhetskontrollen så måste man lägga alla datorer och plattor separat, utanför väskan. Det kan därför vara en bra ide’ att ha dessa till hands så man lätt kan lägga upp dem. Efter kontrollen är det lätt att stanna upp och packa ner allt inför flygresan, ofta har man ju ganska gott om tid för detta. Det lönar sig alltså att vara informerad och laglydig för att ta sig genom flygplatsen utan besvär. Alla dessa regler är till för att öka säkerheten inför flygningen, så det ligger i ens eget intresse att följa dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *