Reser

Konsten att få en gratis uppgradering på flyget

Att flyga första klass kan göra semesterresan till något alldeles speciellt. Gott om plats och god mat, inte alls som i ekonomi där passageraren framför en nästan hamnar i knät. Därför kan det vara bra att pröva på en del tricks och vändningar för att bli uppgraderad utan att behöva betala något. Nedan följer några väl beprövade metoder som kan fungera:

  1. Bli arg eller ledsen. Detta kan fungera om flygbolaget – Visa en lista över alla flygbolager här –  har gjort något mot en som passagerare, som till exempel vid förseningar eller andra problem. Det är ovanligt att man får en uppgradering utan orsak, även om planet är så gott som tomt. Men om man har anledning att vara upprörd så kan det vara bra att uttrycka detta och se vad som händer. Genom att överdriva lite och kanske fälla en tår eller två så kan personalen också vilja få bort en från de andra passagerarna så fort som möjligt.
  2. Komma sent till incheckningen. Detta är ett annat sätt att få en uppgradering som kanske kan fungera. Genom att komma i sista minuten utan att ha reserverat en plats kan det hända att man får en uppgradering. Men det kan lika gärna vara så att de redan gett alla uppgraderingar eller så kommer man för sent och missar planet helt och hållet.
  3. Vara artig och trevlig. Ibland kan det allra bästa vara att prata lite med personalen och vara artig eller uppmärksam mot andra passagerare. Om någon vill byta plats så kan man erbjuda sig att flytta eller rent allmänt göra det klart för alla att man är flexibel. När då personalen ska arrangera alla passagerare så är de mer benägna att välja en person som är trevlig för att få en gratis uppgradering.
  4. Resa under lugna perioder. Men det handlar inte om lugna perioder rent allmänt, för även om planet är halvfullt så brukar det inte gå att bli uppgraderad. Utan istället ska man passa på att resa när affärsmän och andra som brukar flyga i business klass inte är närvarande, då de allra flesta resenärerna är i ekonomiklass. Under dessa perioder finns det större chans att flygbolaget uppgraderar vissa passagerare för att fylla planet.
  5. Fråga om det går att uppgradera. Meningarna är ganska delade när det kommer till detta tips, men en del har haft framgång genom att säga att de är tillgängliga för en uppgradering. Ibland kan det fungera bättre om man först haft lite kontakt med personalen och visat hur charmerande man är.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *