Destinationer Nyheter Reser

Reseguide Luleå

Att Sverige är vackert har vi ju aldrig tvekat om. Men vissa städer har vi kanske aldrig besökt bara därför att det inte har funnits något sprcifikt som tagit oss dit. Ofta kanske man väljer platser att besöka för att man känner någon eller för att man har ett speciellt mål. Om man inte har valt att studera i Luleå så kanske det inte finns något som för en dit. Detta är synd, för man går miste om mycket!

Att Luleå stad inte alltid legat på den plats den ligger idag är det inte många som vet. Gammelstad var fram till 1600-talet stadens centrum, innan Luleå flyttades närmare havet och hamnen, där staden ligger idag.

Klubbviken är Luleå skärgårds finaste havsbad. Här finns härliga stränder, restauranger och gästhamn om man kommer med båt. Annars har Luleå lite av allt. Prisbelönta hotell, arktiska ävenyr, vildmark, världsarv och kultur. Du kan basta på älven, segla på havet och upptäcka orörda öar. Norrsken. Se till att du får uppleva allt som du vill uppleva.

Är du intresserad av shopping så finns det över 300 butiker i Luleå centrum, med varierat utbud. Det pågår just nu en restaurangboom i Luleå och restaurangutbudet fortsätter att öka med allt fler nya aktörer och nya, spännande koncept. Innan man går ut på kvällen kan det vara mysigt med en drink på Skybar på Clarion Hotel där man får en härligt utsikt över staden. Luleå har bra nattliv med flera ställen som har dansgolv, men även pubar och barer med en mer pratvänlig miljö.

När det gäller boende i Luleå, så har man flera alternativ att välja på. Om det är sommar, varför inte hyra en stuga i skärgården? Söker man naturen så är First Camp ett säkert kort att satsa på. Här hittar du stigar i skogen och små stränder vid älven. Men det speciella är att denna natursköna omgivningen ligger väldigt nära Luleå City, så du får verkligen det bästa av två världar. Camping är perfekt för barnfamiljer med lekstuga, ledda aktiviteter och mysiga stränder. På vintern kan det hända att man hellre tar in på hotell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *